8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNăstase îl dă în judecată pe Iohannis pentru că i-a retras decoraţia

Năstase îl dă în judecată pe Iohannis pentru că i-a retras decoraţia

Adrian Năstase a anunțat joi seară că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, după ce acesta i-a retras decorația, potrivit Agerpres.

Fostul premier a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva președintelui și a catalogat „meschin” gestul de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor. A te raporta la ce s-a întâmplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta încheiem un capitol care mă deranjează”, a declarat Năstase la un post tv, după cum arată pe blogul personal.

Președintele Klaus Iohannis a retras pe 11 decembrie decoraţiile acordate unor personalităţi care au fost condamnate penal.

Şeful statului a semnat decretele de retragere a acestor distincţii pentru fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, fostul europarlamentar Adrian Severin, dar şi în cazul lui Dan Voiculescu, Emilian Cutean și Gheorghe Mencinicopschi.

Năstase a fost decorat în 2002, când era premier, de președintele de atunci, Ion Iliescu.

Năstase a primit Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Cruce”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS