3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

-

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei ani după începerea lucrărilor şi cu şapte luni înainte de debutul întrecerilor olimpice, relatează Reuters.

Cu o capacitate de 68.000 locuri, stadionul a costat 1,29 miliarde euro şi este opera arhitectului japonez Kengo Kuma. Acesta s-a inspirat din tehnicile tradiţionale, prin acordarea unui rol important lemnului. Arena a fost construită pe spaţiul ocupat înainte de stadionul utilizat pentru găzduirea JO 1964. Aici vor avea loc ceremoniile de deschidere şi închidere a Jocurilor Olimpice 2020, întrecerile de la atletism şi câteva meciuri de fotbal.

185 de mari ventilatoare şi opt vaporizatoare au fost integrate în stadion pentru a face suportabilă ambianţa, în condiţiile în care temperaturile pot depăşi 40 grade Celsius în perioada olimpiadei (24 iulie – 9 august).

În timpul ceremoniei oficiale, premierul Shinzo Abe a salutat designul deosebit al stadionului, în deplină armonie cu mediul înconjurător.

Cel mai rapid om din lume, jamaicanul Usain Bolt va avea onoarea de a fi primul care va alerga pe pista stadionului pe 21 decembrie, cu prilejul unei ştafete demonstrative, prima probă sportivă organizată în incintă.

Prima competiţie oficială va fi găzduită pe 1 ianuarie, finala ediţiei 99 a Cupei Împăratului la fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS