17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul ”O familie, o casă” nu este ”interesant” pentru actuala guvernare

Proiectul ”O familie, o casă” nu este ”interesant” pentru actuala guvernare

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, astăzi, că o serie de programe, printre care și „Prima Casă”, sunt în analiză. Urmează a se stabili dacă programele au adus sau nu plusvaloare. Ministrul Cîțu a susținut că proiectul PSD „O familie, o casă” nu este interesant pentru liberali, transmite Hotnews.

„Prima Casă se află binențeles pe această listă de programe (aflate în analiză -n.r.). Nu a fost nevoie (de bani la rectificare pentru „Prima Casă” -n.r.). Programele rămân. Doar facem o analiză. După ce facem o analiză, voi vedea care va mai rămâne în picioare sau nu”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a explicat că proiectul PSD, prin care programului „Prima Casă” i se atribuie un caracter social devenind „O familie, o casă”, nu este interesant pentru actuala guvernare.

„În trei ani de zile, am văzut toate proiectele PSD și nu cred că a existat un proiect PSD care să-mi fi stârnit interesul așa de mult încât să-l folosesc. Nici acest proiect nu va fi interesant pentru noi”, a declarat ministrul.

În 18 septembrie, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru modificarea OUG 60/2009, prin care programului „Prima casă” să i se atribuie un caracter social, devenind „O familie, o casă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS