27.3 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate În Black Weekend, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei

În Black Weekend, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei

Peste 1,2 miliarde de lei au cheltuit românii în perioada 15-17 noiembrie 2019, de Black Weekend.

Dintre aceştia, 245 de milioane de lei au reprezentat plăţi online, iar restul plăţi cu numerar la livrare, potrivit analizei companiei PayU.

245 de milioane de lei, suma cheltuită online, a fost mai mare cu 24% în comparaţie cu 2018. În felul acesta s-a marcat un nou record. În sistemul PayU România au fost generate 499.632 de tranzacţii, în creştere cu 33% faţă de anul trecut. Vineri, 15 noiembrie, s-au înregistrat aproximativ 80% dintre aceste cheltuieli, respectiv 198 de milioane de lei.
„În acest an, numai pe 15 noiembrie, românii au cheltuit online cât în toate cele trei zile de Black Weekend de anul trecut. Numărul tranzacţiilor a atins aproape jumătate de milion. Asta demonstrează interesul românilor pentru Black Friday, dar şi încrederea în plăţile online“, a declarat Marius Costin, country manager PayU România, conform agerpres.ro.

Produsele IT&C, în topul cumpărăturilor online

Topul cumpărăturilor online rămâne şi anul acesta dominat de produsele IT&C, urmate de produse din categoria eTail şi servicii.
Minutul de aur a stabilit un nou record în materie de plăţi online. În intervalul 7.27-7.28 s-au înregistrat 2.140 de plăţi online, aproape dublu faţă de anul trecut.
Valoarea medie a coşului de cumpărături a fost de 484 de lei, cu 18% mai mică decât anul trecut. Valoarea coşului mediu de cumpărături în rate a crescut cu 5% şi a ajuns la 974 de lei.
Peste 37% din totalul volumelor au fost achitate cu un card în rate fără dobândă.
„Scăderea valorii medii a coşului de cumpărături este o consecinţă normală a dezvoltării pieţei de e-commerce şi a maturizării evenimentului Black Friday. Acest lucru înseamnă că românii au încredere să comande şi să plătească online, utilizând un card în rate fără dobândă. Aceştia aleg din ce în ce mai multe tipuri de produse, chiar şi cele cu o valoare mai mică“, a adăugat Marius Costin.

57.949 de lei, cea mai mare tranzacţie online

57.949 de lei a fost cea mai mare tranzacţie online. Coşul de cumpărături a conţinut produse IT&C. Pe locul al doilea se află o tranzacţie de peste 47.000 de lei, iar pe al treilea, o tranzacţie de 34.511 lei.
În platforma PayU România, aproximativ 10% din numărul total de plăţi online realizate de Black Weekend sunt tranzacţii realizate cu un card emis într-o altă ţară, în creştere cu 71%.
PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu...

ȘTIRI GdS

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.
00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi , că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi...

Guvernul: A fost aprobată achiziţia unor trenuri tehnologice destinate...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul a primit din partea Comisiei Europene acordul pentru achiziţia unor trenuri tehnologice destinate pentru...

Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din...

Comisia Europeană şi-a exprimat joi preocuparea faţă de evenimentele din Serbia şi a atras atenţia că drepturile fundamentale ale cetăţenilor trebuie respectate,...