16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul, pe locul al doilea în topul căutărilor ariei cercului după ce Dăncilă nu a ştiut-o

Doljul, pe locul al doilea în topul căutărilor ariei cercului după ce Dăncilă nu a ştiut-o

„Aria cercului“ a fost cea mai căutată sintagmă, în seara zilei de 19 noiembrie. La orele serii, după gafa Vioricăi Dăncilă, care a greşit răspunsul întrebată fiind de un jurnalist sintagma a fost căutată de peste 100.000 de ori, arată Google Trends, un instrument de măsurare a populărității căutărilor pe motorul de căutare Google.

De exemplu, căutarea „fosfura de aluminiu“, referitoare la tragedia cauzată de o deratizare în Timișoara, a fost căutată de doar 5.000 de ori în aceeași zi.

Cele mai multe căutări pe Google ale formulei ariei cercului au fost înregistrate aseară din Sibiu, județul lui Klaus Iohannis. Pe locul al doilea în topul “curiozității” a fost județul Dolj, urmat de București, Ilfov și Brașov, potrivit Google Trends.

Dăncilă şi raza la pătrat

Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură de un jurnalist, în timpul conferinței de marți seară, atunci când a fost rugată să spună cum se calculează aria unui cerc. Întrebarea jurnalistului a venit în contextul în care Dăncilă declarase, cu o zi înainte, că a dat meditații gratuite copiilor la matematică, la ea acasă, în apartamentul din Videle:”raza la pătrat”, a răspuns Viorica Dăncilă, iar jurnalista a corectat-o spunându-i că formula corectă este πR².

Și Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist, tot marți seară, în dezbaterea electorală organizată de SNSPA, dacă vrea să răspundă cum se calculează aria unui cerc, precizându-i-se că aceasta a fost întrebarea care i-a pus dificultăți Vioricăi Dăncilă. Iohannis nu a răspuns la această întrebare.

Doi profesori – unul greşeşte, altul zâmbeşte şi nu răspunde

În premieră, ambii candidați la funcția de președinte care au intrat în turul II au fost profesori. Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle, după ce a absolvit Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești.

Klaus Iohannis a fost profesor de Fizică la Liceul “Samuel von Brukenthal” din Sibiu; a absolvit Facultatea de Fizică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost inspector școlar general în Sibiu.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS