6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinsori abundente în Spania și Franța. În România, vremea se încălzește

Ninsori abundente în Spania și Franța. În România, vremea se încălzește

În vestul Europei a venit iarna și au început ninsorile. În Spania şi Franţa a nins din abundenţă. Autoritățile au intrat în alertă. 200.000 de case au rămas fără curent electric în Franţa, iar traficul feroviar a fost încurcat de copacii căzuți sub greutatea zăpezii. În România, vremea va deveni tot mai plăcută.

Şi alte regiuni europene sunt sub avertizări de vreme rea. Ministerul de Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Portugalia şi Croaţia că este cod roşu de furtuni de-a lungul zonelor de coastă, conform digi24.ro.

Sud-estul Franţei se confruntă deja cu probleme cauzate de ninsorile abundente. Într-o singură zi, stratul de omăt avea în jur de 30 de centimetri în unele locuri. Mai multe drumuri au fost blocate şi trenurile au avut întârzieri. Şoferii au fost prinşi nepregătiţi.
Copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii au creat cele mai mari probleme. Au căzut peste firele de electricitate, lăsând sute de mii de francezi să-şi petreacă seara la lumânare. Tot din cauza arborilor, a fost întreruptă circulaţia pe mai multe linii de cale ferată. Un bărbat a murit strivit de un copac când a ieşit la deszăpezit, conform presei franceze.

În Spania, circulația a fost întreruptă pe mai multe drumuri din nordul şi centrul ţării

În Spania, circulația a fost întreruptă pe mai multe drumuri din nordul şi centrul ţării din cauza zăpezii. Două autobuze au rămas înzăpezite.
Nordul peninsulei iberice este în continuare sub cod roşu. Meteorologii anunţă 40 de centrimetri de zăpadă, rafale de 100 de km/h şi valuri de 10 metri.

Din ce în ce mai cald în România

Vremea se va încălzi uşor în acest sfârşit de săptămână, în România. Maximele vor trece din nou de 20 de grade Celsius, iar soarele va fi generos. Dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu burniţă, în regiunile sudice şi în cele estice. În restul ţării, soarele va fi generos. Vântul va avea intensificări în Banat şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Unele condiţii de ploi slabe vor apărea la începutul săptămânii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS