13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se împlinesc 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

In data de 9 noiembrie 1989 a avut loc căderea Zidului Berlinului, ce separa Germania in doua. Astazi se implinesc 30 de ani de la acel eveniment.

Google a ales să sărbătorească împlinirea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului cu un doodle special. Acesta surprinde esenţa distrugerii barierelor care au separat mii de familii. Doodle-ul creat de către Max Guther, un artist din Berlin, Germania, arată un bărbat şi o femeie mergând pe zidul căzut. Acesta a fost momentul care a semnalat sfârşitul Războiului Rece. Totodata, a fost începutul reunificării Germaniei de Est cu cea de Vest, scrie Mediafax.

Oameni adunati la Zidul Berlinului

În doar câteva ore, o mulţime imensă s-a adunat la Zidul Berlinului, depăşind cu mult numărul ofiţerilor de pază. Cândva după miezul nopţii, ofiţerul responsabil pentru punctul de control Bornholmer şi-a sfidat superiorii. El a dat ordinul să fie deschisă poarta”, a continuat Google povestea.

Vestea s-a răspândit repede. Iar în cursul următoarelor zile, două milioane de nemţi au traversat graniţa. Mulţi dintre aceştia au cantat şi au dansat, sărbătorind începutul unei noi era în timp ce alţii au început să doboare zidul. Artistul Max Guther a declarat că a fost onorat să lucreze la acest proiect. Si că s-a inspirat din poveşti şi fotografii vechi cu părinţii săi, aceştia fiind în Berlin în urmă cu 30 de ani, martori la căderea Zidului Berlinului, potrivit Google.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS