10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalul KINOdiseea ajunge la ediția a XI-a

Festivalul KINOdiseea ajunge la ediția a XI-a

Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea începe vineri în Capitală şi se va desfăşura până pe 13 noiembrie. Festivalul include cinci competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă. Filmele vor putea fi urmărite la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema și Muzeul Antipa – Sala Multimedia.

Timp de zece ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului din București și din țară cele mai noi filme pentru copii, în premieră în Europa de Sud-Est sau România. Producțiile au fost premiate la festivaluri internaționale precum Berlin sau Sundance, având tematici educative și sociale. În general, acestea nu intră în rețeaua de distribuție clasică.

După programul de la Bucureşti, Festivalul Internaţional de film KINOdiseea va fi prezent la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 şi 17 noiembrie.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est.  În cele 10 ediţii precedente, a avut peste 110.000 de participanţi.

Detalii despre filmele din competiție și programul festivalului sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/KinodiseeaYouth/.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS