3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondiţiile UDMR pentru susţinerea Guvernului PNL

Condiţiile UDMR pentru susţinerea Guvernului PNL

UDMR a pus o serie de condiţii pentru a susţine Guvernul PNL, acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat luni. Printre ele se numără elaborarea bugetului pe anul viitor până în 15 decembrie, 6% din PIB pentru educaţie sau neadoptarea de legi prin OUG.

Potrivit unor surse din UDMR, în acordul politic se mai solicită relansarea procesului de retrocedare, iar viitorul Guvern va da asigurări că nu va modifica legea electorală până la sfârşitul anului viitor.

„Suntem de acord să susţinem noul Executiv numai dacă îşi asumă angajamente precum elaborarea şi supunerea dezbaterii bugetul de stat pe anul 2020 până în 15 decembrie, alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De asemenea, Guvernul se angajează să nu adopte legi prin OUG şi asumarea răspunderii, să nu modifice legea electorală până la sfârşitul anului viitor, să pună în aplicare legislaţia internă şi tratatele internaţionale care privesc drepturile minorităţilor şi să relanseze procesul de retrocedare”, au spus sursele citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS