17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirector din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită

Director din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită

Directorul din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, Aurel Dumitriu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Aurel Dumitriu, la data faptei şef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcţiei de Control a Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, pentru luare de mită şi a lui Gheorghe Damian, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru luare de mită şi folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi doi administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Gheorghe Damian ar fi anunţat controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în data de 25 ianuarie 2016, Gheorghe Damian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, ar fi anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale (inculpaţi în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, arată DNA, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 mc), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

„La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, Gheorghe Damian şi Aurel Dumitriu ar fi primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare)”, menţionează anchetatorii.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziţia organului de urmărire penală de către Gheorghe Damian şi Aurel Dumitriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS