20.6 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Șeful ANAF: Persoanele care își plătesc impozitele la timp ar putea primi un bonus

Șeful ANAF: Persoanele care își plătesc impozitele la timp ar putea primi un bonus

​Persoanele care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen.

Aceasta susține că a fost întocmit un proiect de act normativ, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

„Am realizat studiul de impact pe acest segment al celor care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp. Am identificat contribuabilii care se regăsesc în situaţia de a putea fi premiaţi. Reprezintă un număr semnificativ.

Ce prevede proiectul de act normativ

A fost creionat proiectul de act normativ care reglementează două aspecte.

Cum avem aşa-zisa listă neagră, vom avea trimestrial, în acelaşi ritm, lista albă, iar pe de altă parte proiectul de act normativ vizează acordarea unui bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen de către bunii plătitori”, a afirmat Călugăreanu la Antena 3, citată de Agepres.

Proiectul prevede două posibilităţi: fie acordarea anuală a acestui bonus, fie acordarea acestuia la fiecare termen de plată.

A fost reglementată problema listei negre

Călugăreanu a mai vorbit și despre lista neagră în cazul persoanelor fizice. A spus că aceasta a fost eliminată în cazul persoanelor fizice, din cauza unor probleme ale ANAF.

„A fost reglementată problema listei negre în cazul persoanelor fizice.

S-a eliminat această obligaţie, mai ales că în evidenţa fiscală care priveşte persoanele fizice au fost o serie de probleme din interior şi atunci s-a eliminat obligativitatea de a pune pe lista neagră persoanele fizice.

Ideea este că de aceea am simţit nevoia să creăm un instrument pentru bunii plătitori, pentru că pentru persoanele fizice şi juridice care s-au confruntat cu dificultăţi financiare reale s-a aprobat Ordonanţa 6.

Aceasta prevede două categorii de măsuri.

Contribuabilii care aveau datorii la 31 decembrie 2018 restante şi care nu au avut posibilitatea de a le achita în termen scurt pot accesa planul de restructurare cu un termen de aplicare pe 7 ani.

Sunt acolo o serie de facilităţi care conduc la reduceri de până la 50% din aceste datorii şi anularea accesoriilor.

Pentru cei care-şi achită obligaţiile fiscale restante la 31 decembrie 2018 până la data de 15 decembrie 2019 se aplică mecanismul anulării integrale a dobânzilor şi penalităţilor”, a spus șefa ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

FMI: Turismul va afecta semnificativ evoluţia economiei Greciei în...

Grecia ar trebui să se aştepte la un declin de cel puţin 6% al economiei anul acesta, din cauza veniturilor pierdute în...

IGPF: Peste o sută de mii de persoane au...

Peste o sută de mii de persoane au trecut prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de...

Un sfert dintre posesorii de smartphone folosesc coduri PIN...

Peste un sfert dintre posesorii de telefoane inteligente (26%) utilizează cifre uşor de intuit drept cod PIN, cum ar fi anul naşterii,...

Coronavirus: Masca, obligatorie la Paris începând de luni, pentru...

Purtarea măştii va fi obligatorie de luni în unele zone foarte frecventate din Paris şi regiunea pariziană, au anunţat astăzi într-un comunicat...

Coronavirus: Ucraina a închis punctele de trecere spre Crimeea​

Autorităţile de la Kiev au anunţat sâmbătă închiderea temporară a punctelor de control de-a lungul frontierei cu Crimeea, peninsula anexată de Rusia...

Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au...

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care au forme medii şi severe ale...