8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUraganul Dorian se îndreaptă acum spre estul Canadei

Uraganul Dorian se îndreaptă acum spre estul Canadei

Furtuna a trecut de Carolina de Nord, stat în care a ajuns vineri, aducând ploi abundente care au inundat părţi ale coastei, transmite sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.

Uraganul Dorian a lovit ţărmul Carolinei de Nord cu o intensitate mai scăzută, fiind trecut în categoria 1 a uraganelor. Furtuna se îndreaptă în prezent spre nord, peste Atlantic. Uraganul are în drum zona de sud-est din New England. Urmând apoi să lovească părţi din Nova Scotia, în Canada, informează AGERPRES.

„În sfârşit uraganul Dorian a părăsit Carolina de Nord”, a susţinut guvernatorul acestui stat american, Roy Cooper, într-o conferinţă de presă. „Uraganul a lăsat în urma sa distrugeri, după ce a inundat insula Ocracoke”, a adăugat el. Pe această insulă se află aproximativ 800 de locuitori ale căror case au fost inundate şi au rămas fără curent electric. Din fericire, nu au fost raportate victime.

A lovit cu putere ţărmul estic al SUA

Deşi şi-a pierdut din intensitate, Dorian a lovit cu putere ţărmul estic al SUA. Înregistrările video publicate de staţia locală din Ocracoke a Serviciului Naţional de Meteorologie al SUA arată că situaţia a fost dificilă pe insulă. Vântul bătea cu putere şi acumulările de apă au dus la inundaţii.

Mareea la Cape Hatteras a depăşit cu 1,62 metri nivelul său normal.

Uraganul Dorian a făcut dezastru în insulele Bahamas

În Carolina de Nord s-au înregistrat peste 135.000 de pene de electricitate.

Uraganul Dorian a lovit Carolina de Nord după ce a trecut peste Florida, Georgia şi Carolina de Sud. Furtuna puternică a devastat insulele Bahamas unde s-au înregistrat 43 de morţi. Uraganul a lăsta dezastru în urma sa. Copaci, maşini şi chiar clădiri au fost distruse de furia apelor. Apele au inundat străzi şi au măturat tot ce au găsit în cale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS