17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundațiile din India au ucis 33 de persoane

Inundațiile din India au ucis 33 de persoane

Inundațiile aduse de ploile abundente și creşterea debitelor râurilor din vestul și sudul Indiei au ucis cel puțin 33 de persoane și au forțat evacuarea a 180.000 de locuințe, au declarat joi oficialii, informează Reuters.com

Ploile sezoniere ale musonului, din iunie până în septembrie, provoacă morți și oamenii se mută în masă în Asia de Sud în fiecare an. Aceste ploi asigură însă peste 70% din apa necesară agriculturii din India.

Inundațiile au făcut numeroase victime

Din cauza inundațiilor 25 de persoane din statul vestic Maharashtra au murit, au spus oficialii. Nivelul apei din râurile din apropiere a crescut, în unele părți ale Maharashtrei, după ce autoritățile au eliberat apa de la barajele improvizate realizate într-o săptămână.

Trafic blocat din cauza inundațiilor

Mii de camioane au fost blocate pe o autostradă națională care leagă capitala Mumbai de Bengaluru. În unele locuri, apele au acoperit drumuri locale.

În Karnataka, oficialii au spus că unele rezervoare majore sunt aproape pline și au avertizat că satele din apropiere ar putea fi lovite de deversări mari de apă.

„Am căutat ajutor din partea guvernului central pentru a salva oamenii care s-ar putea bloca din cauza inundațiilor”, a declarat pentru presă ministrul șef BS Yediyurappa.

Meteorologii au prognozat ploi abundente în regiune, inclusiv în statele din apropiere Kerala și Goa, în următoarele trei-cinci zile. Aceștia au emis cod roșu de ploaie în patru raioane.

Școlile și colegiile din multe localităţi au fost închise și este puțin probabil să se deschidă săptămâna aceasta, au spus autoritățile.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS