10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecycle for Your Life se derulează la Novaci

Recycle for Your Life se derulează la Novaci

Asociația Scout Society va organiza în perioada 9 – 17 august 2019, la Novaci, un schimb de tineri, în proiectul Recycle for Your Life, unde vor participa 40 de tineri şi 5 lideri însoţitori din 5 țări.

Asociaţia Scout Society este în parteneriat cu alte patru organizații:

  • VSI „VEIKLUS ZMOGUS” din Lituania,
  • Associação dos Escoteiros de Portugal din Portugalia,
  • CSOD din Slovenia,
  • F T H I A I N A C T I O N din Grecia.

Proiectul „Recycle for Your Life” îşi propune să crească implicarea tinerilor în reciclarea deșeurilor, prin informarea cu privire la importanţa acestui proces și la modalitățile prin care pot recicla.
Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  • informarea cu privire la modalitățile de reciclare existente și la materialele reciclabile în rândul a 40 de tineri participanți, cu ajutorul metodelor non-formale de educație, prin participarea la activități pe durata proiectului
  • conștientizarea importanței reciclării în comunitatea locală de către participanții implicați în proiect
  • dezvoltarea de abilități și competențe europene (comunicarea în limba engleză, competențe sociale și civice, sensibilizarea culturală), în context multicultural, a 40 tineri din cadrul organizațiilor partenere.

În comunitățile locale, rganizatorii vor să contribuie la creșterea procentului deșeurilor reciclate prin creșterea informării despre reciclare și a implicării active a oamenilor din comunitate în aceste activități.
Impactul acestui proiect la nivelul participanților este reprezentat de acumularea unor cunoștințe noi despre reciclare, adoptarea unei atitudini pro-reciclare în viață personală, implicarea în activități de reciclare în comunitatea locală și dezvoltarea de competențe cheie europene. În plus, prin implicarea participanților din 5 comunități diferite, contribuim la conștientizarea și aprecierea culturilor europene în rândul tinerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS