16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul de Interne pune în dezbatere un proiect de lege privind căutarea persoanelor dispărute

Ministerul de Interne pune în dezbatere un proiect de lege privind căutarea persoanelor dispărute

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind căutarea persoanelor dispărute. Acesta prevede posibilitatea utilizării unor mijloace şi metode de localizare pentru găsirea unei persoane dispărute, potrivit Digi24.

Potrivit unui comunicat al MAI, prin acest proiect se vor aduce o serie de modificări esenţiale. Aceste vor îmbunătăţi modul în care sunt căutate persoanele dispărute şi felul în care se intervine pentru localizarea acestora.

„Aşadar, cu respectarea drepturilor prevăzute de Constituţie, proiectul de lege prevede posibilitatea utilizării unor mijloace şi metode de localizare; specifice până în prezent doar procesului penal, pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situaţie de vulnerabilitate. La acest moment, nu există posibilitatea legală de a găsi o persoană dispărută prin localizarea telefonului mobil pe care îl are asupra sa, acest lucru fiind posibil doar atunci când există indicii că este vorba de o infracţiune şi se deschide un dosar penal”, susţine MAI.

Sursadigi24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS