7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Târgu Jiu vrea să finalizeze lucrările la Stadionul Municipal

Primăria Târgu Jiu vrea să finalizeze lucrările la Stadionul Municipal

Autoritățile din Târgu Jiu vrea să finalizeze ultimele lucrări la noul Stadion Municipal. Este vorba de banda de stradă dinspre sediul Primăriei. Fondurile sunt deja alocate și se lucrează la refacerea carosabilului și a zonei.

Se lucrează la banda de stradă dinspre sediul Primăriei
Se lucrează la banda de stradă dinspre sediul Primăriei

Lucrările de amanajare și reparații vor fi gata săptămâna aceasta, după cum a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul a spus că este important ca în același timp la Târgu Jiu să înceapă recepția lucrărilor de către reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai firmei ACI. Recepția ar fi trebuit să fie demarată cu mai multe săptămâni în urmă, însă lucrările de execuție au fost întârziate.

Va beneficia de un sistem de supraveghere video

În ceea ce privește paza investiției, exteriorul Stadionului Municipal va beneficia de un sistem de supraveghere video. În interior se vor căuta alte soluții. Planul autorităților este ca pista de atletism a arenei să poată fi utilizată și de către publicul iubitor de sport.

Se lucrează la refacerea carosabilului și a zonei
Se lucrează la refacerea carosabilului și a zonei

Nu același lucru se va întâmpla cu terenurile de fotbal și cu vestiarele. Acestea vor putea fi folosite doar de cluburile care vor avea contract cu autoritatea locală.

Pista de atletism va putea fi folosită doar în timpul zilei, a mai declarat Marcel Romanescu. Primarul din Târgu Jiu pregătește festivitatea de inaugurare. Până atunci se caută soluții pentru a identifica sumele necesare pentru întreținerea arenei pe perioada unui an de zile. Vor fi fonduri din închirierea Stadionului către diferite cluburi de fotbal care vor dori să dispute meciuri pe Municipal. Alte fonduri vor mai proveni din închirierea spațiilor care sunt disponibile și care nu vor fi utilizate pentru activități sportive, ci pentru comerț sau alimentație publică, activități hoteliere. Arena are în dotare și o parcare cu 300 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS