27.3 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuni va fi caniculă. Marţi, temperaturile scad

Luni va fi caniculă. Marţi, temperaturile scad

Temperaturile vor atinge, în cursul zilei de luni, valori caniculare, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Lunca Dunării, Oltenia şi Muntenia. Meteorologii anunţă că marţi, temperaturile o să scadă, ca apoi să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

Luni va fi caniculă. Meteorologii anunţă că temperaturilor vor ajunge, mâine, şi la 36 de grade Celsius.

Meteorologul de serviciu al ANM a precizat, pentru Mediafax, că luni temperaturile vor atinge sau chiar vor depăşi pragul canicular. Asta în anumite zone ale ţării.

„Luni se încălzeşte, o să avem o vreme călduroasă, caniculară în Câmpia Română – nu peste tot, ci doar local. Temperaturile maxime vor fi în general între 26 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării”, spune reprezentantul ANM.

În prima zi a săptămânii, temperaturile vor atinge 35 sau chiar 36 de grade în Oltenia şi în Muntenia. În restul teritoriului, maximele vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade Celsius.

„Tot în sud, va fi prezent şi un disconfort termic mai ridicat, dar în acelaşi timp se vor înmulţi şi ploile. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, posibil chiar şi cu aspect de vijelie, ziua, în mare parte din Transilvania, Moldova, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea local în sud, în sud-est şi izolat în rest”, mai precizează meteorologul de serviciu.

Reprezentantul ANM informează că ziua de marţi va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor. De miercuri, valorile termice să crească din nou, începând să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

Marţi va ploua local în sud şi sud-estul teritoriului, urmând ca începând cu ziua de miercuri acestea să se împuţineze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS