Acasă Actualitate E oficial. Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale. Cioloş, validat pentru funcţia...

E oficial. Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale. Cioloş, validat pentru funcţia de premier

-

Alianţa USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianţei la prezidenţiale. Pentru funcţia de premier a fost validat pe Dacian Cioloş. Anunţul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai alianţei 2020.

„Obiectivul nostru este ca eu, în calitate de candidat al alianţei USR-PLUS, să ajung în turul al doilea. Este o probabilitate evidentă că preşedintele Iohannis va fi celălalt candidat din turul al doilea, reprezentantul PNL. Pentru România va fi un semn de mare normalitate şi însănătoşire să aibă opţiunea în turul doi între candidatul PNL şi candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dacian Cioloş, validat de alianţa 2020 USR-PLUS pentru funcţia de premier, dacă aceasta va câştiga alegerile, a afirmat că românii vor o schimbare.

„Românii aşteaptă ca lucrurile să se schimbe în ţară în mod fundamental şi structural, nu doar peticeli pe ici pe colo. Ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla în lunile următoare va dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la europarlamentare şi la alegerile din ultimii trei ani de zile produce schimbări şi în politica din România. Există şanse mari ca pentru prima dată în ultimii 15-20 ani să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice. Pentru că PSD-ul, din păcate, nu îl putem considera o forţă democratică”, a afirmat Dacian Cioloş.

El a adăugat că obiectivul alianţei 2020 este „obţinerea unei majorităţi în Parlament pentru a modifica Constituţia şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...