22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat

Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în condiţii mai lejere. Legea prevede eliminarea a două condiţii pe care trebuie să le îndeplinească şoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce o maşină, potrivit digi24.

Spre deosebire de situaţia actuală, coducătorii auto vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă au mai beneficiat de această măsură în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani. Cele două prevederi au fost eliminate din lege. Astfel, şoferii trebuie acum să îndeplinească doar două condiţii cumulate pentru reducerea perioade de suspendare: să deţină permisul auto de peste un an şi să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru următoarele fapte:


-nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
-nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public;
-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
-circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire;
-conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;

De asemenea, dacă un conducător auto depăşeşte viteza legală cu 70 km/h şi este singura abatere de acest fel într-un singur an, poate solicita reducerea suspendării la 30 de zile.

Sursadigi24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS