13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Judecătoria Slatina a fixat termen pe 15 iulie pentru a stabili dacă Sorina Săcărin poate părăsi România

Olt: Judecătoria Slatina a fixat termen pe 15 iulie pentru a stabili dacă Sorina Săcărin poate părăsi România

Magistrații Judecătoriei Slatina, cea de-a cincea instanță la care cererea de interzicere a părăsirii țării în cazul minorei Sorina Săcărin este luată în discuție, a hotărât termen de judecată data de 15 iulie.

După ce joi, 11 iulie 2019, Curtea de Apel Craiova a respins definitiv cererea procurorului general interimar Bogdan Licu de revizuire a dosarului de adopție, rămâne în continuare să se judece o altă cerere. Este vorba despre cererea înaintată tot de procurorul general, anume aceea de interzicere a părăsirii țării, prin ordonanță președințială, de către minora adoptată de cuplul de români stabiliți în SUA, soții Săcărin.

Cererea depusă încă de la finele lunii iunie, și care ar fi trebuit judecată în regim de urgență, a ajuns în cele din urmă la instanța slătineană, după ce Tribunalul Mehedinți și-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Tirnu-Severin, de aici s-a cerut strămutarea, Curtea de Apel Craiova a decis ca Tribunalul Olt să judece cauza, însă și această instanță și-a declinat competența către Judecătoria Slatina. Conform portalului instanțelor, această ultimă instanță va judeca luni, 15 iulie 2019, cererea procurorului-general. Bogdan Licu a declarat vineri-dimineață că măsura are în continuare sens, chiar dacă instanța a respins revizuirea dosarului de adopție, pentru că solicitarea a avut la bază alte rațiuni.

„Acea cerere care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmărește altceva în plus față de ce am făcut până acum, ci doar ca Sorina să beneficieze de o consiliere psihologică, pe durata a trei luni, înainte de a pleca din țară, da?! Eu, ca procuror general și ca om, aș fi foarte mulțumit dacă acel copil ar beneficia de asistență psihologică, de consiliere psihologică care să aibă loc în România, într-o limbă pe care el o cunoaște, anume limba română, și astfel, atunci când va pleca din țară, să fie împăcat cu situația în care se află, asta m-a interesat tot timpul. Nu altceva, nu campanii, nu… Astea le-am tot auzit. Nu m-a interesat nimic altceva. Interesul copilului, sunt și eu tată, sunt om, și nu puteam, repet, să stau să aștept“, le-a spus procurorul general jurnaliștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS