11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndreea Păstârnac, fost ministru, numită ambasador al Belgiei

Andreea Păstârnac, fost ministru, numită ambasador al Belgiei

Andreea Păstârnac, fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, a fost numită, prin decret prezidenţial, ambasador al României în Regatul Belgiei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul referitor la acreditarea Andreei Păstârnac în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Belgiei, cu reşedinţa la Bruxelles, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Mediafax.ro.

A fost Ministru pentru Românii de Pretutindeni

Andreea Păstârnac a deţinut, din februarie 2018 până în prezent, funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă. Anterior, aceasta a fost Ministru pentru Românii de Pretutindeni. Andreea Păstârnac este diplomat de carieră din 1993, a fost Ambasador al României în Republica Cipru în perioada 2006-2011 şi Ambasador în statul Israel între 2013-2016. A mai absolvit un curs de perfecționare în domeniul relațiilor externe, la Academia Diplomatică, Ministerul Afacerilor Externe (1994) și un curs de perfecționare în domeniul problematicii Orientului Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe, Israel (2003), potrivit site-ului mae.ro.

Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS