14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi imagini cu haosul creat de furtuna din Grecia

Noi imagini cu haosul creat de furtuna din Grecia

Şapte turişti au murit şi peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei.

Iniţial, fuseseră anunţate 6 decese, însă bilanţul a crescut la 7. Autorităţile elene au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki, scrie Mediafax. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă. Printre morţi se află şi o femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română. Ei au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Un alt român a fost rănit, transmite MAE.

Meteorologii estimează că va continua să plouă în zonă şi joi dimineaţă.

Un alt bărbat şi o femeie au fost răniţi în acelaşi incident

Numărul morţilor din timpul dezastrului din Grecia a crescut la şapte morţi după ce un alt trup neînsufleţit a fost găsit, în zona lovită de furia naturii. Un bărbat de o altă naţionalitate a murit după ce furtuna a distrus o rulotă în Halkidiki, o locaţie turistică populară, au informat autorităţile.

Un alt bărbat şi o femeie au fost răniţi în acelaşi incident. În doar 30 de minute, peninsula a fost devastată de furtuna care a lovit ca un uragan. Rafalele puternice de vânt au luat pe sus tot ce le-a ieşit în cale: acoperişuri ale clădirilor, mobilier stradal şi panouri de publicitate. Copacii au fost smulşi din rădăcini şi doborâţi peste cablurile de electricitate. Penisula a rămas în beznă, în urma dezastrului.

AUTOR: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS