3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Şase turişti, dintre care doi români, uciși de o furtună în Grecia

Şase turişti, dintre care doi români, uciși de o furtună în Grecia

0
Şase turişti, dintre care doi români, uciși de o furtună în Grecia
Vacanțele românilor în Grecia ar putea fi compromise - Avertismentul de ultimă oră al MAE

Șase cetățeni străini, dintre care doi copii, au fost uciși și mai mult de 100 de persoane au fost rănite, după furtunile puternice care au lovit nordul Greciei. Miercuri natura s-a dezlănţuit teci de copaci au fost scoşi din rădăcini, iar mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, potrivit autorităţilor elene citate de Reuters.

Doi turişti români, o femeie, de 54 de ani, şi un băiat, de 8 ani, au murit după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia – Halkidiki – s-a prăbuşit din cauza vântului foarte puternic, a ploii şi a bucăţilor de gheaţă.

https://www.youtube.com/watch?v=gjidZz4nAhQ


O rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau 2 cehi, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor. Potrivit poliţiei locale, 2 ruși au murit după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul elen.

Zeci de persoane au avut fracturi

Surse medicale spun că între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

„Pentru prima dată în cariera mea de 25 de ani am trăit prin așa ceva. Furtunile au fost atât de puternice şi totul s-a întâmplat atât de brusc”, a declarat Athansios Kaltsas, directorul Centrului Medical Nea Moudania. Acolo mai mulți răniți au fost tratați pentru fracturi.
Meteorologii greci spun că furtunile sunt „extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului, potrivit Reuters.