11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuropa este devastată de caniculă

Europa este devastată de caniculă

Europa este devastată de caniculă. În Spania, în Catalonia au avut loc cele mai grave incendii din ultimii 20 de ani. Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație care au izbucnit în Catalonia, în contextul în care în unele zone din Europa temperaturile au trecut de 40 de grade.
Potrivit oficialilor spanioli, incendiile sunt cele mai devastatoare și există riscul ca acestea să se extindă cu rapiditate, scrie BBC News.
Cel puțin 4.000 de hectare (10.000 de acri) sunt afectate de incendii, care par să se extindă spre orașul La Torre de l’Espanyol. Potrivit oficialilor, din cauza temperaturilor extreme, incendiul s-ar putea răspândi pe o suprafață de 20.000 de hectare.

Pentru moment, 30 de persoane au fost evacuate și cinci drumuri au fost închise. Ministrul regional de Interne, Miquel Buch, a anunțat la un post de radio local, că este posibil ca incendiul să fi pornit de la excrementele provenite de la fermele din zonă, care din cauza căldurii ar fi luat foc. În orașul spaniol Zaragoza s-au înregistrat 41 de grade

Canicula a ucis peste 100 de persoane

Turiştii din Roma se confruntă şi ei cu valul de căldură

Trupul unui român fără adăpost de 72 de ani a fost găsit, ieri, în apropierea gării centrale din Milano. Potrivit autorităților, canicula ar putea fi un factor care să fi contribuit la decesul său, scrie BBC.

Peste 100 de oameni au fost ucişi de valul istoric de caniculă care sufocă Europa. E alertă de cod violet, cel mai grav dintre toate, în mai multe ţări. După cea mai călduroasă zi de iunie înregistrată vreodată, suntem avertizaţi că urmează temperaturi chiar şi mai mari. Vor fi 45 de grade la umbră. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi în vacanţă.
În Polonia şi în Lituania, în cea mai fierbinte lună iunie din istorie, aproximativ 120 de persoane au murit înecate, încercând să se răcorească în râuri sau în lacuri.

Franţa, Italia şi Germania, lovite de valul saharian

Canicula face ravagii în toată Europa
Canicula va continua şi în următoarele zile

În următoarele zile, se așteaptă ca și mai multe țări din Europa să fie afectate de codul roșu de caniculă, mai avertizează experții.
În Torino, joi temperaturile au ajuns la 39 de grade, iar în Avignon din sudul Franței au fost 40 de grade. Din Islanda până în Croaţia, aproape nicio ţară europeană nu a scăpat de valul de aer saharian.
În Italia, aflată sub cod roşu şi portocaliu de caniculă, temperaturile vor ajunge la 43 de grade Celsius în şase oraşe.

Europa este  devastată de caniculă. În Spania, zona Cataloniei au avut loc cele mai grave incendii din ultimii 20 de ani.
Pe Riviera franceză, la Nice, temperaturile au ajuns la peste 33 de grade

În Franţa, şcolile rămân închise până săptămâna viitoare, iar peste un milion de maşini mai vechi de zece ani nu mai au voie să circule prin Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia, pentru a reduce poluarea. Oamenii sunt de părere că „este un lucru bun, fiindcă ştim cât de periculoasă este poluarea.

În Germania, şoselele au început să se deterioreze din cauza caniculei, care a afectat inclusiv şinele de tren.
Este atât de cald, încât un motociclist a plecat la drum complet dezbrăcat. Călătoria lui a fost întreruptă de poliţie. Dar cum nicio lege nu-i poate interzice să conducă fără haine, autorităţile l-au lăsat să-şi continue drumul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS