12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Directorul „glonţ în cap“ al Filarmonicii „Oltenia“, dedicaţii muzicale pentru „duşmani“

Directorul „glonţ în cap“ al Filarmonicii „Oltenia“, dedicaţii muzicale pentru „duşmani“

0
Directorul „glonţ în cap“ al Filarmonicii „Oltenia“, dedicaţii muzicale pentru „duşmani“

Gabriel Zamfir îşi exersează talentul vocal pe la petreceri şi nu uită să dea dedicaţii „duşmanilor“. El a fost iar subiect de scandal în şedinţa de joi a CL Craiova.

Scandalul de la Filarmonica „Oltenia“ continuă. De data aceasta, este vorba despre invitaţiile gratuite pe care filarmonica, dar şi Opera Română Craiova, le dau la concerte. Managerii celor două instituţii, conduse de fraţii Gabriel Zamfir (filarmonică) şi Antoniu Zamfir (operă), au fost luaţi în colimator de consiliera Adriana Ungureanu (Vivien).

„Vreau să-mi justificaţi şi mie cum pot managerii celor două instituţii să dea aceste invitaţii, întrucât Craiova are 260.000 de locuitori. La cele două spectacole de la Sala Polivalentă, unde nu s-au făcut deloc încasări, să ne spună şi nouă cui au fost invitaţiile date, pe ce criterii. Oare, cum de nu s-a sesizat Curtea de Conturi, să plătească invitaţiile managerii celor două instituţii?“, a spus aceasta, în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local (CL) Craiova.

„M-a făcut «analfabetă în stare pur㻓!

Adriana Ungureanu a ţinut să precizeze că, după ultimele declaraţii publice, a ajuns în conflict cu managerul filarmonicii, Gabriel Zamfir. „Ţin să vă anunţ că am plângere la poliţie întrucât m-a făcut «analfaberă în stare pură». Domnul manager şi-a permis să mă jignească în halul acesta, eu fiind consilier ales în cadrul consiliului local al municipiului Craiova. Nici o problemă! Am răspuns la toate acuzaţiile aduse. Dar nu mi se pare corect ca acest om să-şi bată joc de noi în halul acesta“, a mai spus consiliera.

Mii de invitaţii ar fi fost date la spectacolele celor două instituţii, la unele dintre ele încasările fiind infime.


Bianca Predescu, membru în Consiliul de Administraţie la Operă, a spus că „urmează să se elaboreze un regulament cu privire la acordarea invitaţiilor“. Asta, după ce la instituţie a fost derulat un audit. „Ştiu că raportul comisiei de audit este aproape finalizat, trebuie să vă parvină în zilele următoare. Se va elabora un regulament care acum nu există, nu a fost niciodată prevăzut“, a spus primarul Mihail Genoiu.

„Şi pe lună o latră câinii“

La şedinţa CL de joi, peste 20 de angajaţi ai filarmonicii au fost prezenţi în sală. Surse din instituţie spun că la acea oră în program erau prevăzute repetiţii.

La şedinţa CL de joi, peste 20 de angajaţi ai filarmonicii au fost prezenţi în sală

Directorul Gabriel Zamfir a fost şi el la şedinţă, dar nu a avut nicio replică. Ulterior, a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu el la volan şi un text sugestiv. „Şi pe lună o latră câinii şi tot străluceşte noapte de noapte“, a scris el.


Gabriel Zamfir a devenit un personaj controversat după ce a scris pe o reţea de socializare că mamele care îşi iau copiii la proteste în Piaţa Victoriei merită „măcar un glonţ în cap“. Opinia publică s-a inflamat şi i-a cerut demisia, inclusiv ministrul culturii. Zamfir a rămas însă în funcţie, spunând că îşi dă demisia când vrea el. De altfel, pe la petreceri, exersându-şi talentul de solist vocal, nu uită să dea dedicaţii „duşmanilor“. Un filmuleţ sosit la redacţie săptămâna aceasta surprinde un astfel de moment, pe care vă invităm să-l vizionaţi.