Producătorii din bazine consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu, recoltează și livrează, în această perioadă, către consumatori cantități din ce în ce mai mari de pepeni. Condițiile climatice din acest an asigură producții mari și de calitate foarte bună, spun reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj. Din Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă.
Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard.

Practic, marfa producătorilor autohtoni va avea o etichetă ce va fi afișată la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.
Măsura a fost luată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, astfel încât consumatorii să fie corect informați asupra provenienței fructelor și legumelor din piețele agroalimentare.