Acasă Actualitate UDMR votează moţiunea de cenzură, ca răspuns la „incapacitatea” Guvernului de gestiona...

UDMR votează moţiunea de cenzură, ca răspuns la „incapacitatea” Guvernului de gestiona situaţia din Valea Uzului

-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moţiunea de cenzură. Prin acest lucru, ei vor vrea să sancţioneze „incapacitatea administrativă şi politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”, scrie Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că Uniunea va avea o contribuţie la textul moţiunii de cenzură primit de la PNL. „Am văzut textul, mi l-au trimis colegii din PNL, am avut nişte sugestii. Am avut o întâlnire cu ei şi dacă lucrurile nu se vor schimba atunci înseamnă că vom avea şi noi o contribuţie la acel text al moţiunii. Dacă rămâne aşa, atunci vom semna şi textul moţiunii şi vom vota moţiunea de cenzură săptămâna viitoare.

Decizia formală nu am luat-o, o vom lua prin vot în grupurile parlamentare reunite ale UDMR. Acest lucru se va întâmpla înainte de moţiune, dar în principiu asta rămâne recomandarea mea. Să sancţionăm politic, prin vot, Guvernul. Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute. Şi, mai ales, joia trecută, când am văzut incapacitatea administrativă şi politică a Guvernului. Nu a putu opri anunte manifestaţii şi prezenţe în Valea Uzului. Este o sancţiune din partea noastră spre Guvern”, a spus Kelemen. Potrivit acestuia, contribuţia UDMR la textul moţiunii de cenzură se referă la situaţia creată în Valea Uzului. De asemenea, şi la legalitatea intervenţiilor Primăriei Dărmăneşti.

Partidele de opoziţie ar putea depune, miercuri, moţiunea de cenzură

„E o chestiune despre ce s-a întâmplat acolo. Şi a doua intervenţie în text a UDMR este legată de OUG care priveşte alegerea prin vot direct a preşedinţilor de consilii judeţene. Noi spunem că nu prin OUG se reglementează legislaţia electorală. Nu este de acceptat să schimbi regulile prin OUG fără nicio dezbatere parlamentară. Contribuţiile noastre au fost acceptate de PNL şi de USR”, a afirmat Kelemen Hunor.

Partidele de opoziţie ar putea depune, miercuri, moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Ulterior înregistrării la secretariat, şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ar putea fi convocate pentru a stabili calendarul dezbaterii şi votului în plenul reunit. Ludovic Orban a spus, marţi, că liberalii au avut negocieri inclusiv cu PSD şi ALDE, pentru a atragerea de voturi. Discuţii au fost purtate de PNL şi cu USR, PMP, Pro România şi UDMR.

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a anunţat, după întâlnirea de marţi cu grupurile parlamentare ale PSD că aceştia nu vor vota moţiunea de cenzură. Însă, vor asigura cvorumul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi astfel încât moţiunea de cenzură să nu treacă în Parlament.

Surse liberale au declarat, pentru Mediafax, că în urma negocierilor cu UDMR, reprezentanţii partidului au spus că vor decide miercuri dimineaţă cum vor proceda grupurile parlamentare ale Uniunii la moţiunea de cenzură.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de ceaţă densă în şapte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în şapte judeţe din...