10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUleiul de cocos - beneficii pentru sănătate și frumusețe

Uleiul de cocos – beneficii pentru sănătate și frumusețe

Bun la gătit, uleiul de cocos este un camarad de nădejde în ritualul de îngrijire al pielii și al părului. Dacă nu ai descoperit până acum beneficiile pe care le are acesta pentru frumusețe și sănătate, este momentul să o faci. Grație conținutului bogat în acizi grași esențiali și proprietăților antibacteriene, uleiul de cocos hidratează și protejează pielea, îndepărtează machiajul şi „îmblânzeşte“ părul rebel.

Uleiul de cocos are acțiune protectoare, notează specialiştii de la clicksanatate.ro. Aplică puțin ulei de cocos pe păr înainte de a intra în mare ori în piscină. Acest truc de frumusețe îți va proteja podoaba capilară de acțiunea nocivă a soarelui, a apei sărate și a clorului din piscină. Totodată, controlează firele rebele. Este suficient să iei între degete o cantitate mică de ulei pentru a reuși să îți aranjezi părul.
O altă calitate a uleiului de cocos este că oferă strălucire. Dacă podoaba ta capilară și-a pierdut luciul și vitalitatea, aplică imediat o mască pe bază de ulei de cocos și te vei putea bucura imediat de rezultate dintre cele mai bune.

Beneficii pentru față

Uleiul de cocos înlocuiește cu succes baza de machiaj. Experții în domeniul make-up spun că secretul unui machiaj de nota zece este o bază ireproșabilă. Acest tip de ulei este absorbit rapid în piele, hidratează și oferă strălucire.

Îndepărtează machiajul cu succes

Nici măcar produsele de tip waterproof nu vor rezista în fața uleiului de cocos. Este suficient să îl aplici pe o dischetă demachiantă, după care să îți ștergi fața cu aceasta.

Hidratează buzele

Pune puțin ulei de cocos într-un recipient mic, care se închide etanș, și păstrează-l mereu în geantă. Aplică produsul pe buze de fiecare dată când simți că este nevoie. De un lucru poți să fii sigură! Nu îți vei mai simți buzele uscate pe parcursul zilei.

Utilizările uleiului de cocos pentru corp

Ajută la îndepărtarea firelor de păr nedorite. Aplică-l pe piele la duș, înainte de a folosi lama de ras. Va înmuia firele de păr și va favoriza îndepărtarea lor din prima. În plus, îți va lăsa o piele fină ca de bebeluș.

Ameliorează aspectul celulitei

Uleiul de cocos este ideal pentru un tratament de detoxificare a pielii. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe zonele afectate, după care să te înfășori în folie de plastic și să lași ingredientul să își facă efectul timp de 45 de minute. Aplică tratamentul cu regularitate și pielea ta va deveni mai fermă și mai catifelată, fără urmă de celulită, așa că te vei simți mândră să o expui la plajă.

Exfoliază pielea

Folosește acest ulei pe post de scrub corporal. Combină-l cu zahăr și adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă (are efect calmant). Masează corpul cu acest mix, realizând mișcări circulare, timp de câteva minute, după care spală-te bine. De asemenea, uleiul de cocos mai poate fi folosit pentru înmuierea cuticulelor, tratarea pielii arse de soare și calmarea iritaţiilor și mâncărimilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS