16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe cupluri vor fi ajutate să devină părinți

Mai multe cupluri vor fi ajutate să devină părinți

Mai multe cupluri vor fi ajutate să devină părinți în acest an, după ce Ministerul Sănătăţii a mărit bugetul programului.
Peste o mie de cupluri vor putea beneficia, anul acesta, de fertilizare in vitro cu bani de la stat, cu patru sute mai multe decât anul trecut. Și vrea să modifice criteriile de acces, astfel încât numărul beneficiarelor să crească. Oficialii au făcut anunțul la primul festival al fertilităţii organizat la Atena, în Grecia.

Ministerul Sănătăţii anunţă că va dezvolta programul, anul acesta. A alocat fonduri pentru o mie de cupluri, faţă de 600, anul trecut.

Dezvoltarea programului înseamnă modificarea acestuia, inclusiv numărul de proceduri, inclusiv criteriile după care sunt acceptate cuplurile în program. Rata de succes până acum nu a fost una foarte mulțumitoare, de 30 la sută.
Medicii sfătuiesc familiile să nu mai amâne conceperea unui copil. Şi dacă nu reuşesc după un an, să meargă la specialiştii în infertilitate.
Vârsta este cel mai important lucru ca să avem un rezultat pozitiv.
Mare parte a femeilor ajung după 40 de ani şi atunci e mult mai greu, şi din punct de vedere al cantităţii materialului genetic, dar cel mai important, din punct de vedere al calităţii materialului genetic.
1 din 5 cupluri de români suferă de infertilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS