10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSala de sport de la Gherceşti va costa 1,7 milioane de euro. De unde vor veni banii

Sala de sport de la Gherceşti va costa 1,7 milioane de euro. De unde vor veni banii

În comuna doljeană Gherceşti se va construi o sală de sport cu tribună de 180 de locuri. Licitaţia a fost demarată de CNI, care asigură şi finanţarea pentru realizarea obiectivului. Valoarea estimată a investiţiei este de 7.707.772 lei, fără TVA, adică peste 1,7 milioane de euro.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) va construi o sală de sport la Gherceşti, comună doljeană cu circa 1.700 de locuitori.

Licitaţia a fost lansată zilele trecute, la pachet cu alte două investiţii identice: în comuna Volovăţ (judeţul Suceava) şi în comuna Dobrun, din judeţul Olt. Sălile au aceeaşi capacitate – o tribună cu 180 de locuri şi, evident, aceeaşi valoare estimată: 7.707.772 lei, fără TVA, adică peste 1,7 milioane de euro.

Unde se va construi sala de sport

Sala de sport de la Gherceşti se va construi pe terenul situat pe strada Aviatorilor nr. 7-9, unde se află UM 0654, şi va avea acelaşi tipar ca sala de la Işalniţa, inaugurată în 2016. De fapt, toate sălile de sport care se construiesc cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii au în spate acelaşi proiect.

Chiar la începutul lunii trecute, CNI a scos la licitaţie realizarea altor două săli de sport identice în judeţul Olt: în comuna Dobrosloveni, pe strada Mihai Viteazu, nr. 12 A, şi în comuna Osica de Sus, satul Vlăduleni, pe strada Vladu Nica, nr. 2.

Revenind la sala de sport de la Gherceşti, din valoarea totală estimată a investiţiei 3.618 lei ar fi cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, 142.993 de lei – cheltuieli pentru proiectare (adaptare la amplasament) şi asistenţa tehnică a proiectantului, 7.396.310 lei ar reprezenta investiţia de bază şi 164.851 lei – organizarea de şantier.

Criteriul de atribuire al contractului este „preţul cel mai scăzut“, iar ca termen-limită pentru primirea ofertelor a fost stabilită data de 7 iulie.

Un singur ofertant pentru sala de sport de la Cetate

O sală de sport cu 180 de locuri va avea şi comuna doljeană Cetate. Investiţia va fi realizată tot prin CNI, iar licitaţia a fost lansată în data de 9 mai.

Sala va fi construită pe Calea Severinului, nr. 256, mai exact în curtea Şcolii cu clasele I-VIII din fostul sat Fântâna Banului, iar cheltuielile estimate sunt identice cu cele prezentate mai sus.

Aici, ofertele s-au primit până la data de 3 iunie şi se află în evaluare. De fapt, este vorba de o singură ofertă, a asocierii formate din Novara T Impex din Craiova, în calitate de lider, şi Tecon SRL, din Bucureşti.

Cele două societăţi au venit şi cu doi subcontractanţi: MC General Construct Engineering SRL Bucureşti, cu 10% din lucrări, şi Civitas Systems SRL Craiova, cu 2,14% din lucrări.

Dacă oferta acestora va fi acceptată de CNI, la Cetate se va ridica a doua sală de sport cu 180 de locuri din Dolj, după cea de la Işalniţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS