14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCNI construieşte o sală de sport la Cetate

CNI construieşte o sală de sport la Cetate

Comuna doljeană Cetate va avea o sală de sport cu 180 de locuri. Investiţia va fi realizată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu fonduri bugetare, autoritatea locală urmând să primească obiectivul la cheie. Licitaţia a fost publicată joi, 9 mai, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, anunţul făcând referire la proiectare (faza de adaptare la amplasament), execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru două obiective de investiţii: sală de sport cu tribună de 180 de locuri în comuna Cetate (Dolj) şi sală de sport cu tribună de 180 de locuri în comuna Limanu (judeţul Constanţa). Valoarea totală a investiţiei este estimată la 15.415.544 lei fără TVA, sumă împărţită în mod egal pentru fiecare sală, cu menţiunea că, deşi contractul este împărţit în două loturi, un participant poate depune oferte pentru ambele obiective şi le poate obţine la pachet, după cum reiese din anunţul de participare simplificat postat de CNI.
În ceea ce priveşte sala de sport de la Cetate, o comună cu peste 5.000 de locuitori, ea va fi construită pe Calea Severinului, nr. 256, mai exact în curtea Şcolii cu clasele I-VIII din fostul sat Fântâna Banului, potrivit edilului Marin Duţă. „Am făcut o solicitare la CNI, nu eu personal, ci consiliul local, ne-au fost cerute mai multe documente, ni s-a solicitat şi un teren de minimum 3.500 de metri pătraţi. Am pus la dispoziţia CNI toate cele solicitate, iar Compania se va ocupa acum de tot şi apoi ne va preda sala de sport la cheie, cum se spune. Am ales terenul de 3.600 de metri pătraţi din curtea şcolii cu clasele I-VIII din fostul sat Fântâna Banului, pentru că acolo se preta construirea unei astfel de săli. Este un lucru bun pentru noi, mai ales că avem 900 de copii în învăţământ, de la preşcolari până la cei de liceu. Nu cred că va fi greu de construit, pentru că am înţeles că ar fi vorba de o sală tip, de genul celei de la Işalniţa“, a spus Marin Duţă, primarul comunei Cetate.
Valoarea investiţiei de la Cetate este estimată la suma de 7.707.772 lei fără TVA, din care 3.618 lei ar fi cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, 142.993 lei – cheltuieli pentru proiectare şi asistenţa tehnică a proiectantului, 7.396.310 lei – investiţia de bază şi 164.851 lei – organizarea de şantier. Criteriul de atribuire al contractului este „preţul cel mai scăzut“, iar ca termen-limită pentru primirea ofertelor a fost stabilită data de 3 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS