13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Top 5 seriale pentru pasionatele de gastronomie

Top 5 seriale pentru pasionatele de gastronomie

0
Top 5 seriale pentru pasionatele de gastronomie
seriale pentru pasionatele de gastronomie

Adori să încerci noi rețete, să te joci cu aromele și să inventezi mereu combinații noi în bucătărie? Atunci vei savura, cu siguranță, toate aceste seriale.

Dacă eșți pasionată de gătit, iar orele petrecute în bucătărie te relaxează și îți oferă energie pozitivă, avem o veste plăcută pentru ține. În ultimii ani, au apărut o mulțime de seriale despre gastronomie.

Aceste serii de mini-documentare îți taie respirația și te fac să îți doreșți să mănânci sau să gătești imediat bunătățile pe care le vezi. De asemenea, ele îți vor oferi toată inspirația și creativitatea de care ai nevoie, atât în bucătărie, cât și în afară ei.

Iată care sunt cele mai bune 5 seriale despre gastronomie apărute în ultimii ani!

1. Chef’s Table

Serialul are, în prezent, șase sezoane delicioase, pe care le vei urmări unul după celălalt. Chef’s Table prezintă poveștile de viață ale bucătarilor faimoși în toată lumea.

Printre chefii prezenți se numără Gaggan Anand, omul care a reușit să creeze cel mai de succes restaurant din toată Asia, dar și mulți alții, cu poveșți la fel de uimitoare.

Inovație, stele Michelin, frustrare, multă răbdare, riscuri, emoții și reușite – pe toate le vei găși în acest fabulos serial.

2. Ugly Delicious

Dacă adori să cauți cele mai mici detalii și să descoperi povestea din spatele fiecărui preparat culinar, Ugly Delicious este printre acele seriale despre gastronomie care o să-ți placă foarte mult.

Primul sezon a fost găzduit de David Chang, creatorul lanțurilor de restaurante Momofuku și dețînătorul a două stele Michelin.

Ugly Delicious prezintă, în fiecare episod, istoria, proveniență și cultură unui anumit fel de mâncare, așa cum este el pregătit în toate colțurile lumii. Este un show captivant, amuzant și extrem de interesant.

3. Street Food

„Dacă cineva vrea să guste o mâncare reală, autentică, specifică unui anumit loc, trebuie neapărat să aleagă street food”. Așa începe prezentarea acestui serial despre gastronomie.

Show-ul prezintă atmosfera autentică, colorată și vibrantă din piețele de mâncare asiatice. Volumul 1 vorbește despre Bangkok, Osaka, Delhi, Singapore, Seoul și nu numai.

Urmărește-i pe așa-numiții „eroi locali” ai piețelor, care gătesc preparate absolut fascinante, fără a fi urmat o școală profesională de bucătari și fără a avea studii avansate. Este vorba, pur și simplu, despre pasiune, intuiție și dăruire.

4. Salt, Făt, Acid, Heat

Filosofia acestui serial despre gastronomie e simplă: există patru elemente majore care fac orice mâncare să fie delicioasă. Acestea sunt sarea, grăsimea, aciditatea și căldură.

„Cu cât călătoresc prin mai multe locuri, cu atât îmi dau seama că mâncarea bine gătită e universală”, spune scriitoarea bestseller-ului Salt, Făt, Acid, Heat.

Serialul cu același nume este povestea savuroasă a aceleiași Samin Nosrat, o femeie chef bucătar care călătorește în jurul lumii pentru a află tainele gastronomiei perfecte.

Este o producție amuzantă, sinceră, cu mult suflet și pasiune cât cuprinde.

5. Somebody Feed Phil

Dacă iubești mâncarea bună și călătoriile, trebuie neapărat să vezi acest serial care le include pe amandoua. Somebody Feel Phil îl are în rol principal pe nimeni altul decât Philip Rosenthal, creatorul sitcomului „Everybody loves Raymond”.

Ideea este simplă: Phil călătorește în jurul lumii și este înfometat tot timpul. Vei descoperi, alături de el, personaje inedite, mâncăruri fabuloase și culturi impresionante.