10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, gata să facă pasul spre semifinale la Roland Garros. Meciul, programat la ora 13.00

Simona Halep, gata să facă pasul spre semifinale la Roland Garros. Meciul, programat la ora 13.00

Halep, gata de semifinale de la Roland Garros, astăzi, de la ora 13.00. Românca a avut o zi liberă în plus la Paris, după ce ploaia a amânat toate partidele de la Roland Garros, scrie digisport.ro. Halep a aşteptat câteva ore decizia organizatorilor de a suspenda duelul cu Amanda Anisimova programat ieri pe Philip Chatrier.

Simona Halep, premiată înainte de meciul din sferturi

Simona a primit un trofeu din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru cea mai bună jucătoare din 2018. De asemenea, românca a fost din nou laureata WTA pentru lovitura lunii. Halep a reuşit un forehand din alergare în partida câştigată în faţa Johannei Konta la turneul de la Madrid. Execuţia ei a impresionat şi a adunat cele mai multe voturi, depăşindu-le pe Marketa Vondrousova şi Serena Williams. Este pentru a doua oară când Halep este premiată anul acesta.

Simona este acum şi principala favorită la câştigarea turneului de la Roland Garros. Are 11 victorii la rând aici. Ea ar fi prima jucătoare care reuşeşte să-şi apere titlul de grand slam după Serena Williams. Una din jucătoarele model pentru Simona, Justine Henin, este ultima care şi-a menţinut titlul la turneul parizian.

Halep – Anisimova, duelul dintre două generaţii

În schimb, adversara sa, Amanda Anisimova se laudă şi ea cu un record. Nici un alt jucător din circuitul ATP sau WTA nu a mai ajuns în sferturile de finală la un turneu de grand slam la o vârstă atât de fragedă. Americanca de 17 ani este însoţită în ultimele 8 de Marketa Vondrousova, o cehoaică de 19 ani. Acum 10 ani Sorana Cîrstea şi Viktoria Azarenka erau cele mai tinere jucătoare care jucau sferturile pe zgura pariziană.

„Eu nu am jucat pe arena centrală la 17 ani, eram doar în calificări. Dar nu am complexe în această privinţă, sunt mulţumită de evoluţia mea. Cred că nu e rău ca jucătoarele atât de tinere să ajungă atât de departe. Asta înseamnă că fac parte dintr-o generaţie mai curajoasă, care vede altfel lucrurile,” a spus Halep înainte de meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS