20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi inspectori generali adjuncţi la ISJ Dolj

Noi inspectori generali adjuncţi la ISJ Dolj


Schimbările la nivelul echipei de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au fost făcute după ce au expirat mandatele inspectorilor şcolari Nicuşor Cotescu şi Janina Elena Vaşcu. Aceştia au ocupat anterior funcţiile prin concurs. 
Unul dintre noii inspectori şcolari generali adjuncţi este Carmen Velişcu, care este profesor pentru învăţământ primar. Timp de 11 ani a fost director de şcoală. În ultimii şapte ani a fost manager la Şcoala „Eliza Opran“ din Işaniţa şi alţi patru ani la Şcoala Gimnazială Coţofenii din Faţă. Ca inspector şcolar general adjunct, Carmen Velişcu va avea portofoliul pentru curriculum.

„Funcţia de inspector şcolar general adjunct este în primul rând o provocare. După 11 ani de management, ca director, am dorit să mai experimentez şi altceva. Consider că am experienţa necesară şi chiar îmi doresc să fac o echipă extraordinar de bună cu colegele mele şi, bineînţeles, şi cu colegii inspectori. Acum suntem în perioada în care urmează evaluarea naţională, care va fi în sarcina mea, pentru că de examenul de bacalaureat se va ocupa doamna inspector şcolar general. Şi tot pe ordinea de zi sunt şi gradaţiile de merit pentru cadrele didactice“, a precizat Carmen Velişcu, inspector şcolar general adjunct. 

Aida Ionescu, noul inspector şcolar general adjunct pentru management

A preluat mandatul de management

Portofoliul de management a fost preluat de Aida Ionescu, alt nou inspector şcolar general adjunct. Aida Ionescu precizează că are experienţă în domeniu. 

„În privinţa managementului, am parcurs prima etapă ca director la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova, unde am finalizat cu succes un proiect foarte important pentru copii. Am reuşit să trecem de la un program de trei ture la două ture. Următoarea etapă a început cu 1 septembrie 2017. Atunci am preluat departamentul pentru dezvoltarea resursei umane ca şi inspector şcolar. În această perioadă am coordonat la nivel de judeţ activităţile care ţin de definitivat, grade didactice, formarea continuă în general, echivalarea titlului ştiinţific de doctor şi echivalarea creditelor transferabile, tot ceea ce ţine şi de formarea continuă în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Dolj“, a precizat inspectorul şcolar Aida Ionescu.


În perioada următoare, noul inspector şcolar general adjunct Aida Ionescu se va ocupa de mişcarea de personal din învăţământul preuniversitar doljean. 


„Funcţia de inspector şcolar general adjunct este o continuare a activităţii mele în Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, împreună cu întreaga echipă. Diferenţa este numai de responsabilitate, pentru că este o responsabilitate mai mare în privinţa coordonării. Suntem în plină desfăşurare a calendarului de mobilitate, suntem în etapa de contestaţii la detaşarea la cerere. Va începe perioada de efectuare a inspecţiilor pentru examenul de titularizare, care va dura până la finalul lunii în curs. Apoi, în luna august, vor continua celelalte etape ale mişcării de personal. Mă voi ocupa şi de departamentul de management instituţional, şi acolo am o serie de cadre didactice care sunt membri în corpul de experţi. De asemenea, pe partea de educativ sunt o serie de concursuri şi olimpiade în desfăşurare. Am avut şi rezultate foarte bune. Cea mai recentă competiţie a fost Olimpiada Naţională de Meşteşuguri“, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct Aida Ionescu. 


Noii inspectori şcolari generali adjuncţi sunt numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs. Prin urmare, mandatele actuale sunt pe o perioadă de trei luni. Dacă în această perioadă nu se va organiza concurs, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să emită noi ordine de numire pe aceste funcţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS