Acasă Actualitate Criza din Venezuela. Juan Guaido anunță că „armata a luat decizia corectă”...

Criza din Venezuela. Juan Guaido anunță că „armata a luat decizia corectă” și începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro

-

Juan Guaido, captura video Hotnews
Juan Guaido, captura video Hotnews

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, a anunțat, într-o înregistrare postată de Twitter, că are sprijinul armatei și că începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro. ​„Armata a luat decizia corectă”, a spus Guaido, în spatele căruia se pot vedea persoane îmbrăcate în uniformă militară.Guaido a susţinut că se afla la baza aeriană La Carlota din Caracas şi şi-a chemat susţinătorii să se adune acolo, transmite Hotnews.

De partea cealaltă, ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez, a susținut că „armata rămâne fermă în serviciul Constituției și autorităților legitime”.

UPDATE 16:58 Statele Unite îl susțin pe Guaido. „Astăzi, președintele interimar Juan Guaido a anunțat starul Operațiunii Libertate. Guvernul SUA sprijină poporul venezuelean în lupta sa pentru libertate și democrație. Democrația nu poate fi înfrântă”, a scris pe Twitter secretarul de stat Mike Pompeo.

UPDATE 16.10: Focuri de armă au fost auzite la mitingul condus de liderul opoziției Juan Guaido în afara bazei aeriene din Caracas, a spus un martor Reuters, după ce Guaido a zis mai devreme că armata i s-a alăturat pentru a-l înlătura pe Maduro.
Potrivit martorului Reuters, militarii care îl acompaniau pe Guaido la baza aeriană au schibat focuri cu soldații care îl sprijină pe Maduro, informeaza Hotnews. 

ȘTIRI VIDEO GdS