10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza din Venezuela. Juan Guaido anunță că „armata a luat decizia corectă” și începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro

Criza din Venezuela. Juan Guaido anunță că „armata a luat decizia corectă” și începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro

Juan Guaido, captura video Hotnews
Juan Guaido, captura video Hotnews

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, a anunțat, într-o înregistrare postată de Twitter, că are sprijinul armatei și că începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro. ​„Armata a luat decizia corectă”, a spus Guaido, în spatele căruia se pot vedea persoane îmbrăcate în uniformă militară.Guaido a susţinut că se afla la baza aeriană La Carlota din Caracas şi şi-a chemat susţinătorii să se adune acolo, transmite Hotnews.

De partea cealaltă, ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez, a susținut că „armata rămâne fermă în serviciul Constituției și autorităților legitime”.

UPDATE 16:58 Statele Unite îl susțin pe Guaido. „Astăzi, președintele interimar Juan Guaido a anunțat starul Operațiunii Libertate. Guvernul SUA sprijină poporul venezuelean în lupta sa pentru libertate și democrație. Democrația nu poate fi înfrântă”, a scris pe Twitter secretarul de stat Mike Pompeo.

UPDATE 16.10: Focuri de armă au fost auzite la mitingul condus de liderul opoziției Juan Guaido în afara bazei aeriene din Caracas, a spus un martor Reuters, după ce Guaido a zis mai devreme că armata i s-a alăturat pentru a-l înlătura pe Maduro.
Potrivit martorului Reuters, militarii care îl acompaniau pe Guaido la baza aeriană au schibat focuri cu soldații care îl sprijină pe Maduro, informeaza Hotnews. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS