6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalul Jocului şi Portului Popular pentru Tineret „Memorial Liviu Dafinescu“, ediția a XVI-a -2019

Festivalul Jocului şi Portului Popular pentru Tineret „Memorial Liviu Dafinescu“, ediția a XVI-a -2019

Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Tg-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor Tg. Jiu, Asociația Culturală „Liviu Dafinescu” organizează, în data de 20 aprilie 2019 ediția a XVI-a a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial Liviu Dafinescu». Având în vedere necesitatea perpetuării și valorificării scenice a bogatelor tradiții gorjeneşti în domeniul portului și jocului popular, organizatorii își propun să revitalizeze și să permanentizeze această activitate artistică la nivelul copiilor și adolescenților. În același timp, Festivalul-concurs are în vedere omagierea unei personalități a artei populare scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Festivalul-concurs este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Sunt admise în concurs formații de copii (7-14 ani) și formații de adolescenți (14-19 ani). Așadar în data de 20 aprilie 2019 începând cu orele 10.00, în Amfiteatrul din zona pietonală Victoria, are loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”. Momentul artistic din cadrul festivalului nu va depăși 5 maxim 7 minute. Anul acesta vom avea si o prezentare a costumului tradițional din fiecare localitate. Sunt alocate câte 3 minute de ansamblu pentru această prezentare. Trofeele și diplomele vor fi asigurate de către Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS