Acasă Actualitate Petardele și artificiile de capacitate mare pot provoca răni mortale

Petardele și artificiile de capacitate mare pot provoca răni mortale

-

Este sezonul petardelor, o afacere care prosperă în aceste zile. Şi oficial, şi la negru. Când polițiștii care păzesc piețele se întorc cu spatele, comercianţii vând ilegal petarde și artificii periculoase cu 400 și chair cu 500 de lei setul.

Când scapă de ochii polițiștilor, comercianții profită de fiecare cumpărător.

Din 2014 când s-a schimbat legea, petardele și artificiile sunt împărțite în mai multe categorii, în funcţie de cât sunt de periculoase.

Artificiile spectaculaose pot fi folosite doar de pirotehniști. Cumpăratori există mereu pentru toate tipurile. Iar piața neagră înflorește pe final de decembrie.

În ultima săptămână, polițiștii au confiscat în toată țara 9 tone de petarde și artificii în valoare de peste 200 de mii de lei, iar peste 250 de persoane s-au ales cu dosar penal. S-au dat și amenzi de 50 de mii de lei.

Cei care dețin sau vând articole pirotehnice periculoase pentru care nu dețin autorizație riscă închisoarea între o lună și un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

Astăzi se sărbătoreşte Mica Unire

Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 este cunoscută şi sub numele de „Mica Unire”. Aceasta  este considerată primul pas important pentru Marea Unire de...