12.6 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Petardele și artificiile de capacitate mare pot provoca răni mortale

Petardele și artificiile de capacitate mare pot provoca răni mortale

-

Este sezonul petardelor, o afacere care prosperă în aceste zile. Şi oficial, şi la negru. Când polițiștii care păzesc piețele se întorc cu spatele, comercianţii vând ilegal petarde și artificii periculoase cu 400 și chair cu 500 de lei setul.

Când scapă de ochii polițiștilor, comercianții profită de fiecare cumpărător.

Din 2014 când s-a schimbat legea, petardele și artificiile sunt împărțite în mai multe categorii, în funcţie de cât sunt de periculoase.

Artificiile spectaculaose pot fi folosite doar de pirotehniști. Cumpăratori există mereu pentru toate tipurile. Iar piața neagră înflorește pe final de decembrie.

În ultima săptămână, polițiștii au confiscat în toată țara 9 tone de petarde și artificii în valoare de peste 200 de mii de lei, iar peste 250 de persoane s-au ales cu dosar penal. S-au dat și amenzi de 50 de mii de lei.

Cei care dețin sau vând articole pirotehnice periculoase pentru care nu dețin autorizație riscă închisoarea între o lună și un an.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.