6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Care este prima ţară din lume care a intrat deja în noul...

Care este prima ţară din lume care a intrat deja în noul an

-

Primul stat de pe mapamond care schimbă oficial anul este statul Kiribati. Potrivit Mediafax, Kiribati a intrat deja în anul 2019, la ora locală 0.00, respectiv ora 12.00 ora României. Băştinaşii de pe insula Crăciunului, un mic teritoriu, fără guvernare proprie, aparţinând de Australia, aflat în Oceanul Indian au strecut în noul an. Insula este situată la 2.360 km Nord-Vest de Perth, din Australia de Vest, şi la 500 km la Sud de Jakarta, Indonezia.

Kiribati este o ţară insulară cu trei grupuri de insule – Insulele Gilbert, Insulele Phoenix şi Insulele Line – de aproximativ 100.000 de locuitori şi se pot mândri cu statutul oficial de „ţara soarelui răsare”, ţinând cont de convenţiile care stabilesc fusul orar pe toată planeta. Republica Kiribati este unul dintre primele locuri de pe Pământ străbătute de primele raze ale Soarelui în fiecare dimineaţă.

La scurt timp după statul Kiribati, urmează intrarea în noul an pentru Noua Zeelandă şi apoi Australia. Ultimii oameni de pe glob care vor spune „La mulţi ani, 2019!” vor fi cei din insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.