12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnul dintre salvatorii lui Schumacher a rupt tăcerea: ce a observat odată ajuns la faţa locului

Unul dintre salvatorii lui Schumacher a rupt tăcerea: ce a observat odată ajuns la faţa locului

Sâmbătă s-au împlinit cinci ani de la accidentul teribil suferit de Michael Schumacher la schi, iar Stephane Bozon, omul care a fost în fruntea operaţiunii de salvare a fostului pilot de Formula 1, a vorbit despre clipele intervenţiei din staţiunea Meribel din Alpii francezi.

Schumacher s-a lovit de o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alţi bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient: „Prima dată ne-a fost transmis că accidentul s-a produs lângă pârtie, ceea ce a făcut ca intervenţia să fie dificilă. Ţin minte că doctorilor de pe elicopter le-a fost greu să vină pentru acordarea primului ajutor, din cauza terenului accidentat”, a declarat Bozon pentru publicaţia germană FOCUS.

Stephane Bozon a adăugat că Schumacher se afla în afara zonei de schi, pe un teren periculos: „Am văzut piatra în care a intrat cu schiurile, dar şi piatra de care s-a lovit cu capul. Cu câteva zile înainte a nins, foarte puţin, dar suficient cât să acopere acele pietre cu un strat subţire de zăpadă, astfel că nu le-a putut vedea.

Totuşi, dacă ar fi nins mai mult, Schumacher pur şi simplu ar fi trecut peste acele pietre”, a adăugat Bozon.

 

Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS