16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă şedinţă de Guvern

O nouă şedinţă de Guvern

Cabinetul Dăncilă se va reuni, vineri, într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 18.30, după cea de joi la care a participat şi şeful statului. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat ca în această şedinţă urmează să fie adoptată ordonanţa de urgenţă care prevede măsurile fiscale, printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”.
Guvernul ar putea adopta, astăzi, Ordonanţa de urgenţă cu măsuri fiscale printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”
Ordonanţa ar fi trebuit să fie adoptată joi, însă cel mai probabil a fost amânată pentru că avizul din partea Consiliului Economic şi Social a venit foarte târziu şi a fost unul negativ.
Pe agenda oficială a şedinţei de Guvern de vineri nu figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale anunţat de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar acesta ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii.

Potrivit agendei, Cabinetul Dăncilă va discuta mai multe proiecte de hotărâre, printre care şi aprobarea unor acte adiţionale la acordurile de concesiune a unor perimetre de dezvoltare-exploatare şi exploatare petrolieră încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Naţională de Gaze Naturale ”ROMGAZ” SA. AICI pot fi consultate proiectele aflate pe agenda Guvernului.

La şedinţa de Guvern de ieri a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS