8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Cinci mineri au murit în urma unei explozii într-o mină din Cehia

Cinci mineri au murit în urma unei explozii într-o mină din Cehia

-

Cinci mineri, probabil polonezi, şi-au pierdut viaţa, mai mult de zece sunt răniţi, iar opt sunt daţi dispăruţi într-o explozie de grizu care a avut loc joi în mina CSM de la Karvina, la circa 300 de kilometri est de Praga, potrivit unui nou bilanţ anunţat de grupul minier OKD, potrivit www.reuters.com.
“Avem confirmarea că cinci mineri au murit din cauza rănilor. În continuare, opt sunt daţi dispăruţi şi mai mult de zece sunt răniţi. rovocat de combustia metanului care a devastat o parte a minei, accidentul s-a produs la orele 16.16 GMT”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului, Ivo Celechovsky.
“Provocat de combustia metanului care a devastat o parte a minei, accidentul s-a produs la orele 16.16 GMT. Trebuie să aşteptăm încheierea operaţiunilor de salvare”, a declarat Ivo Celechovsky.
Purtătorul de cuvânt a menţionat că este “99% sigur” că minerii decedaţi sunt polonezi, delegaţi de societatea minieră Alpex cu sediul în Polonia.

Contactată de AFP, societatea Alpex nu a răspuns la telefon joi seară.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.