Acasă Actualitate Expoziţia anului la Muzeul Olteniei

Expoziţia anului la Muzeul Olteniei

-

Muzeul Olteniei Craiova, secția Istorie-Arheologie, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, a găzduit azi cel mai important moment cultural al anului 2018 şi anume vernisarea expoziţiei „Iluzii, Deziluzii și Marea Unire „, un proiect dedicat centenarului.
Expoziţia aduce în faţa publicului piese de patrimoniu, documente, fotografii, brevete, piese în premieră care ne amintesc atât de perioada Marelui Război, dar şi de momentele importante de la 1 Decembrie 1918.
Una din piesele de rezistenţă ale expoziţiei este Albumul lui Samoilă Mârza. Numit „fotograful Unirii”acesta a realizat singurele fotografii care se păstrează din timpul evenimentelor din 1 Decembrie 1918. Publicul vizitator a avut ocazia să intre în atmosfera vremurilor de acum 100 de ani, când visul unei națiuni a devenit o îndreptățită realitate. Vizitatorii au făcut o incursiune în timp, parcurgând drumul plin de jertfă al românilor în timpul Marelui Război. Specialiștii Muzeului Olteniei au realizat o îmbinare reușită a informației științifice cu spectaculozitatea butaforiei, cu scopul reconstituirii cât mai fidele a evenimentelor istorice din epoca respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...