15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii vor ca apa meteorică să fie plătită din buget

Liberalii vor ca apa meteorică să fie plătită din buget

PNL Dolj a organizat azi o conferinţă de presă pentru a anunţa iniţiativele depuse de consilierii şi parlamentarii partidului în legătură cu reglementarea unor servicii publice, cum ar fi canalizarea şi încălzirea, dar şi cu spitalul regional pe care autorităţile promiseseră că-l vor construi la Craiova.

Astfel, consilierii municipali ai PNL au depus o iniţiativă pentru modificarea Regulamentului serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare. Concret, ei cer primăriei să aloce prin bugetul pe 2019 fonduri pentru ca persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari să fie scutiţi de la plata taxei pe apa meteorică. Pe de altă parte, liberalii contestă un proiect legislativ (nr.567/2008) care aduce modificări Legii serviciului public de alimentare cu energie termică. Printre amendamentele aduse se numără redefinirea “zonelor unitare de încălzire” din care cetăţenii nu mai au voie să se debranşeze. Consilierii liberali sunt de acord că sistemele de termoficare sunt o opţiune “mai ieftină şi mai eficientă energetic”, dar cu condiţia investiţiilor în retehnologizare şi modernizarea liniilor de transport. “Încercarea de a menţine în viaţă nişte companii ineficiente cu preţul confortului şi siguranţei locuitorilor este imoral şi trădează profundul dispreţ pe care parlamentarii puterii îl au faţă de cetăţenii de rând”, a spus Ionuţ Stroe.

“Este total anapoda să avem un sinfur concurent pe o piaţă concurenţială”, a afirmat consilierul municipal Flavius Sirop. De asemenea, consilierii  judeţeni ai PNL cer conducerii CJ Dolj să formeze o “Alianţă pentru Sănătate” alături de CJ Cluj şi CJ Iaşi, pentru accesarea de fonduri UE necesare construirii spitalelor regionale în cele trei judeţe, investiţii pe care puterea PSD-ALDE le-a promis dar nu le-a realizat. “Este păcat să se piardă fondurile europene. Îl rugăm pe dl. Prioteasa (preşedintele CJ Dolj – n.r.) să treacă peste considerentele de partid, noi nu vrem să politizăm acest demers”, a anunţat Ştefan Stoica, şeful PNL Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS