6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRectificare bugetară: PMB vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Rectificare bugetară: PMB vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului, propunere care va fi discutată la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Până acum, în 2018, Catedrala a primit 35 de milioane de lei de la Primărie, scrie Mediafax.

Primăria Capitalei va discuta, la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), proiectul de rectificare bugetară, prin care Catedrala Mântuirii Neamului va primi încă 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Până în prezent, în 2018, Catedrala Mântuirii a primit de la municipalitate 35 de milioane de lei, iar dacă proiectul va fi votat, edificiul va fi primit 45 de milioane.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită la finele lunii noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, eveniment la care au participat mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara au venit la sfinţire.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au cheltuit până în prezent peste 110 milioane de lei, iar din această sumă, 75% sunt fonduri de la stat, respectiv de la primării şi de la Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS