16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDr. Iuliana Petrișor - lecție de educație alimentară la școala „Alexandru Macedonski“

Dr. Iuliana Petrișor – lecție de educație alimentară la școala „Alexandru Macedonski“

Elevii din România mănâncă prost, mai ales la şcoală. Chipsuri, dulciuri cu prea mult zahăr şi chimicale, sucuri acidulate, tot ce strică dinţii şi duce la obezitate sau la alte boli grave se regăsește în meniul lor zilnic. Edu­cația medicală este singura soluție pentru a îmbunătăți această situație. Astăzi, dr. Iuliana Petrișor, medic primar endocrinologie, specialist în diabet-nutriție și boli metabolice le-a vorbit copiilor de la Școala „Alexandru Macedonski“despre importanța alimentației sănătoase. Mai mult, medicul, cadrele didactice și copii au completat împreună un rebus din care elevii au învățat care sunt alimentele pe care trebuie să le consume, ce înseamnă un stil de viață sănătos, ce tip de alimentație le dăunează sănătății.

Din cauza alimentației nesănătoase, copiii sunt predispuși la boli cardiovasculare și diabet, afecțiuni care se găseau până acum la adulți, dar care în ultimul timp apar din ce în ce mai des și la copii. 80% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip II sunt obezi, spun medicii.

Copiii sunt atrași de toate produsele nou apărute pe piață, care sunt pline de E-uri şi de tot felul de îndulcitori care afectează organismul, în timp. „Ei sunt extrem de receptivi. Am început de mult aceste acțiuni în școli și grădinițe. Deja avem copii care acum trăiesc mult mai sănătos, copii care ne-au urmat sfaturile și care au scăzut în greutate. Este mare nevoie de educația copiilor și părinților pentru a avea un stil de viață sănătos. De aceea, am ales să mergem în școli, să le vorbim pe înțelesul lor. Astăzi am făcut un rebus astfel încât ei să rețină informațiile”, a spus dr. Iuliana Petrișor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS