5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfractorii condamnați la deportare în Danemarca vor fi trimişi pe o insulă pustie

Infractorii condamnați la deportare în Danemarca vor fi trimişi pe o insulă pustie

Infractorii străini condamnați să fie deportați vor fi transportați pe o insulă izolată de lângă Danemarca, a anunțat guvernul, relatează Telegraph, potrivit Hotnews.

Ministrul Finanțelor, Kristian Jensen, a spus că infractorii vor sta în sistem de detenție într-o clădire din Lindholm, o insulă nelocuită de șapte hectare în provincia Vordingborg. Drastica măsură face parte dintr-un acord mai amplu dintre coaliția conservatoare aflată la putere în Danemarca cu Partidul Popular Danez anti-imigrație (DF). Reprezentanții DF au celebrat pe Twitter anunțul postând o caricatură cu un bărbat de culoare lăsat de un vapor pe insula pustie. „Infractorii străini nu au niciun motiv să se afle în Danemarca. Până putem să scăpăm de ei, îi vom muta pe insula Lindholm, unde vor fi obligați să rămână în centrul de deportare pe timp de noapte”, a spus un purtător de cuvânt al partidului.

Insula va fi păzită 24 de ore din 24.

În Centrul din Lindholm vor fi transportați solicitanții de azil care au comis infracțiuni, precum și cetățenii străini care nu au permis de rezidență, dar care nu pot fi deportați din motive legale. Potrivit ministerului Finanțelor, aceștia nu vor fi încarcerați. „Va fi un feribot spre și dinspre insulă, dar acesta nu va funcționa 24 din 24 de ore și vor fi obligați să stea în centru noaptea. Astfel vom putea monitoriza cel mai bine unde sunt aceștia”, a explicat Jensen.

Opoziția a criticat propunerea, pe care politicienii au descris-o ca pe ”o prăbușire a umanismului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS