10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValdis Dombrovskis: Comisia Europeană aşteaptă paşi concreţi din partea Italiei privind bugetul său

Valdis Dombrovskis: Comisia Europeană aşteaptă paşi concreţi din partea Italiei privind bugetul său

Comisia Europeană se află în ‘discuţii intense’ cu Italia pentru a vedea dacă guvernul de la Roma va opera ‘ajustări substanţiale’ proiectului său de buget, a anunţat luni vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital, informează Agerpres, citând dpa.

Dombrovskis a făcut acest anunţ în contextul reunirii miniştrilor de finanţe din zona euro, luni la Bruxelles, prilej cu care vor fi analizate proiectele bugetelor statelor membre, inclusiv al Italiei.

Miniştrii iau în considerare propuneri pentru crearea unei ‘plase de siguranţă’ care ar preveni riscul de contagiune a unei crize bancare şi pentru consolidarea fondului de salvare al zonei euro.

La 21 noiembrie, Comisia Europeană a respins proiectul de buget al Italiei, o decizie care deschide calea către un proces de sancţiuni din partea UE – cunoscut drept procedura de deficit excesiv (EDP) – contra Romei.

Disputa dintre Comisie şi Italia datează de mai multe luni. Guvernul populist italian susţine un buget care include cheltuieli masive şi despre care susţine că va avea un deficit de 2,4% din PIB în 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS