16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis este aşteptat să ia o decizie privind ministerele Transporturilor şi Dezvoltării

Preşedintele Iohannis este aşteptat să ia o decizie privind ministerele Transporturilor şi Dezvoltării

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, după ce şeful statului a precizat că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 decembrie, scrie Mediafax.

Pe 22 noiembrie preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie. „PSD este la al treilea guvern în nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru, i-am numărat, nu o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guvena, e imposibil să schimbi miniştri toată ziua bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă azi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile Centenarului şi zilei de 1 decembrie. Până atunci nu se va întâmpla nimic. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul. Până atunci nu vom schimba miniştri”, anunţa atunci preşedintele Klaus Iohannis.

Tot joi, Lucian Şova şi-a înregistrat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS