16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrucea Roşie: Pactul ONU privind migraţia este esenţial pentru sprijinirea minorilor neînsoţiţi

Crucea Roşie: Pactul ONU privind migraţia este esenţial pentru sprijinirea minorilor neînsoţiţi

Sutele de mii de migranţi minori care călătoresc singuri se confruntă cu un risc crescut de abuzuri sexuale şi trafic de persoane, a declarat luni Crucea Roşie, sugerând că pactul ONU este un instrument important pentru a-i ajuta pe copiii migranţi, informează Agerpres, citând dpa.

‘Lumea îi abandonează pe aceşti copii şi noi toţi trebuie să facem mai mult pentru a-i ajuta’, a declarat Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii de la Geneva.

Crucea Roşie a publicat un raport privind tinerii migranţi neînsoţiţi înainte de conferinţa ONU ce se va desfăşura pe 10-11 decembrie la Marrakesh şi unde Pactul ONU privind migraţia urmează să fie ratificat oficial.

În ultimele săptămâni, un număr din ce în ce mai mare de state europene şi-au retras sprijinul pentru pactul fără caracter obligatoriu care urmăreşte să facă migraţia ‘sigură, ordonată şi reglementată’ şi care prevede combaterea traficului de persoane, gestionarea frontierelor şi protecţia drepturilor omului ale migranţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS