Acasă Actualitate Victor Ponta: Guvernul Dragnea-Dăncilă fură banii copiilor

Victor Ponta: Guvernul Dragnea-Dăncilă fură banii copiilor

-

Victor Ponta, fost premier PSD, critică ordonanța prin care se înființează contul individual de economii pentru copii, acuzând guvernul Dragnea-Dăncilă că „fură banii copiilor”, scrie Hotnews. Mai exact, liderul Pro România spune că a „descoperit Diavolul ascuns în articolul 6 din Ordonanță” care blochează fondurile depuse până la împlinirea vârstei de 18 ani.

„Am citit textul ordonanței. Am vazut ca toti copiii vor avea un cont deschis la Trezorerie unde parintii pot depune bani – iar Guvernul garantează o dobânda bună și o primă de la Buget proportională cu suma depusă! Am zis : în sfârsit o idee frumoasă – să ii felicit! Noroc însă că am mai citit o dată textul; și am descoperit “Diavolul” ascuns în articolul 6 din Ordonanță ( nu știu dacă Diavolul este Vâlcov sau Teodorovici, însa e de un cinism și ticăloșie fără precedent):
“ Art. 6 – sumele existente în contul individual de economii Junior NU pot fi retrase pâna la împlinirea vârstei de 18 ani de către titular”
Wow – deci Guvernul vă ia banii copiilor azi și o să îi dea înapoi când face copilul 18 ani – până atunci banii dvs nu mai sunt ai dvs , sunt ai lui Dragnea, Dancila, Valcov, samd !”, a scris Ponta pe Facebook, la o postare care însoțește înregistratea unei conferințe de presă.

„​Îi rog pe toți părintii să fie vigilienti și să își protejeze copiii – a apărut în Romania un nou hoț periculos : Guvernul Dragnea / Dancila !”, a mai comentat Ponta. Acesta din urmă a mai adăugat că „ticăloșia bate un nou record”, „foamea de bani” fiind atât de mare încât Guvernul „fură banii copiilor”.

Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență prin care Trezoreria va deschide conturi tuturor copiilor din România. Proiectul adoptat spune că în acele ​conturi părinții vor putea depune bani. Programul guvernamental se numește gROwth – contul individual de economii Junior Centenar.

Potrivit proiectului, statul va veni cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei. De asemenea, se aplică o dobândă de 3% pe an. Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani, ceea ce înseamnă că reprezintă un împrumut acordat statului în condițiile costurilor din ce în ce mai mari de finanțare atât de pe piața internă, cât și externă. Începând cu anul 2019, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă. Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăşi un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei”, se arată în document.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...